Published on

Persbericht: faillissementsverkoop Long Island Yachts

Lobsterboats Holland B.V. (Long Island Yachts) en haar aandeelhouder DDG Holding B.V. zijn recent in staat van faillissement verklaard met aanstelling van de heer mr. B.J. Tideman als curator.

Lobsterboats houdt zich bezig met het produceren en verkopen van Long Island boten. De activa van Long Island Yachts (hierna: ‘Activa’), zoals (merk)naam, knowhow, bedrijfsmiddelen en relatiebestanden zullen binnenkort te koop worden aangeboden. Gegadigden zullen na acceptatie van de verkoopcondities toegang krijgen tot de beschikbare informatie en een bieding kunnen uitbrengen.

Voordat de verkoop van start gaat, wil de curator onderzoeken of er partijen zijn die (ook) belangstelling hebben voor het onroerend goed (hierna: ‘OG’) van DDG Holding, dat door de hypotheekhouder in de openbare verkoop is gebracht. Zie informatie via deze link. Hierbij moet worden opgemerkt dat de openbare verkoop van het OG zich reeds in een vergevorderd stadium bevindt. De hypotheekhouder heeft met een gegadigde een onderhandse verkoop gesloten voor een bedrag ad € 1.750.000,= exclusief overdrachtsbelasting. Een verzoek tot goedkeuring van deze verkoop is ingediend bij de rechter, die daar binnenkort over zal beslissen.

De curator beschouwt zich als belanghebbende bij de voorgenomen verkoop en heeft aangegeven dat hij door de rechter over dat verzoek wil worden gehoord. Met het oog daarop wil de curator weten of er gegadigden zijn die serieuze interesse hebben om het OG (al dan niet in combinatie met de Activa) te verwerven voor een koopprijs die hoger is dan voormeld bedrag (€ 1.750.000,=). De gegadigden die hun interesse kenbaar maken, geven daarbij toestemming voor het feit dat hun gegevens door de curator (als hij dat nuttig acht) met de rechter worden gedeeld.

Gegadigden kunnen hun belangstelling uiterlijk 25 oktober a.s. kenbaar maken aan mevrouw van Toor via e-mailadres dian.vantoor@cees.nl.

Voor alle duidelijkheid: dit verzoek betreft slechts een vrijblijvende peiling van de serieuze belangstelling en verplicht de gegadigde en de curator over en weer tot niets.