Published on

Persbericht: Activatransactie in faillissement Mapper Lithography

Delft, 28 januari 2018 – De curator in de faillissementen van Mapper Lithography Holding B.V., Mapper Lithography B.V. en Mapper Lithography IP B.V. heeft met ASML Netherlands B.V. (ASML) een (activa)overeenkomst gesloten. ASML zal aan een aanzienlijk aantal werknemers van Mapper Lithography B.V. een arbeidsovereenkomst aanbieden en verkrijgt (onder meer) de intellectuele eigendomsrechten. De R&D-activiteiten zullen in eerste instantie vanuit Delft worden voortgezet, terwijl deze werknemers aan de slag gaan met ASML-projecten.

Nadat bleek dat de diverse faillissementen onafwendbaar waren zijn de surseances van betaling door de rechtbank ingetrokken en zijn Mapper Lithography B.V. Mapper Lithography Holding B.V. en Mapper Lithography IP B.V. in staat van faillissement verklaard. In deze vennootschappen zijn alle Nederlandse commerciële activiteiten van de Mapper Lithography-groep ondergebracht. Mr. Jan Joost Wittekamp verbonden aan Cees Advocaten N.V. is door de rechtbank aangesteld tot curator.

Mapper Lithography B.V. is een toeleverancier voor de halfgeleiderindustrie. Het bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling en productie van een maskerloze elektronenbundel lithografiemachine.

De curator heeft na het faillissement uitvoerig de mogelijkheden voor een doorstart van de activiteiten van Mapper Lithography onderzocht. Er is door de curator met een groot aantal binnenlandse en buitenlandse partijen overleg gevoerd. Tevens is een biedingsproces doorlopen.

De curator heeft kort na de faillietverklaring de arbeidsovereenkomsten met alle werknemers opgezegd. De werkzaamheden zijn gedurende het faillissement tijdelijk voortgezet. Voortzetting was mogelijk doordat de curator een boedelkrediet heeft verkregen.

Crediteuren van de vennootschappen kunnen, voor zover zij dat nog niet hebben gedaan, hun vordering(en) indienen bij de curator.

Er is een afkoelingsperiode van kracht. Gedurende deze periode kunnen leveranciers eventuele rechten op de boedel van de vennootschap niet uitoefenen. De curator is bezig met de inventarisatie van gemaakte (eigendoms)aanspraken. Afwikkeling zal op kortst mogelijke termijn plaatsvinden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onderstaande personen: