Gepubliceerd op

Persbericht: Faillissement Verkeersschool Aalbregt opgeheven

Den Haag, 5 juli 2023 – Het faillissement van de heer Ferry Aalbregt, voorheen handelend onder de naam Verkeersschool Aalbregt, is opgeheven en de werkzaamheden van curator mr. B.J. Tideman zijn afgerond. Tot ons spijt moeten wij mededelen dat de opbrengsten uit het faillissement onvoldoende waren om alle kosten van het faillissement te voldoen. In dit geval betekent het dat er helaas geen geld beschikbaar is om aan alle schuldeisers betalingen te kunnen doen.

Hoewel de verkoop van het actief uit het faillissement het nodige heeft opgebracht, is het grootste gedeelte van deze opbrengst naar de pandhouder gegaan. Een pandhouder heeft, net als een hypotheekverstrekker bij een recht van hypotheek op een woning, het recht zaken waar een pandrecht op rust te verkopen als de betaalafspraken niet worden nagekomen en zich op die opbrengst te verhalen. De opbrengsten van de zaken waar geen pandrecht op rustte of waar geen andere schuldeisers op grond van de wet met voorrang aanspraak op konden maken, waren onvoldoende om de kosten van dit omvangrijke faillissement te dekken.

Het is begrijpelijk dat deze wijze van afwikkelen voor de overige schuldeisers allesbehalve bevredigend is en dat het onrechtvaardig voelt. De curator heeft er echter alles aan gedaan om een zo hoog mogelijke opbrengst te realiseren en dient die opbrengst te verdelen op grond van de wet. Hij kan niet zelf bepalen aan wie het geld toekomt.

De curator kan geen verdere uitlatingen doen over de afwikkeling van het faillissement; rekening en verantwoording legt de curator af aan de rechter-commissaris in het faillissement. Wel kunt u, als u ondernemer bent, dit persbericht gebruiken om eventueel over uw vordering afgedragen omzetbelasting bij de Belastingdienst terug te vorderen.

Mogelijk heeft u naar aanleiding van dit persbericht de behoefte om contact te hebben en/of vragen te stellen. De curator kan echter niet meer mededelen dan hetgeen reeds in dit persberichten en voorafgaande persberichten staat vermeld. Telefonische inlichtingen worden niet verstrekt en over het faillissement wordt verder niet gecorrespondeerd.

Overige persberichten over dit faillissement